This forum is no longer active. Please post your questions to our new community site

Xapian installation

Subscribe to Xapian installation 3 post(s), 2 voice(s)

 
Avatar jeromefandor 2 post(s)

Hi, i have been trying to run a cms application in the rubystack v 2.0.3.

The CMS requires certain libraries and gems; some i managed to get them installed but I’m stuck in the installation of xapian.

I am running on ubuntu9.1 – 32 bit, and when i try “rake blank:install RAILS_ENV=development —trace”

i get this:


(in /home/user/rubystack-2.0-3/apps/blank)
acts_as_xapian: No Ruby bindings for Xapian installed

  • Invoke blank:install (first_time)
  • Invoke environment (first_time)
  • Execute environment
    rake aborted!
    no such file to load - bullet

-———————————————

I installed the xapian lib from source to /common/lib.

The ruby bindings to xapian should be in ./rubystack/ruby/lib/ruby/1.8 ?

i’d appreciate your help on this.

JF

 
Avatar Beltrán Rueda Administrator 3,714 post(s)

Hi,

Could you post the compilation details of Xapian? Did you configure the sources with the “—prefix” option?

 
Avatar jeromefandor 2 post(s)

Beltran:

Hi, yes i configured to install to ./common/lib. but i could not get the ruby bindings to compile and install in the stack.

I installed from the ububtu repositories, and copied into the stack, now it works. When i do

 irb 
require ‘xapian’

i get a return result of ‘=>true’.

Unfortunately, the application i try to run still does not install nicely.